NISSAN GT-R
El Nissan GT-R és un coupé esportiu, del segment dels esportius, fabricat per Nissan des de 1969, quan sorgeix la denominació GT-R dins de la tercera generació del Nissan Skyline. Actualment es comercialitza l'onzena generació (R35) presentada a (2007). El Nissan GT-R es caracteritza per ser un esportiu que ofereix altes prestacions a un preu mesurat si ho comparem amb els seus rivals. Es fabrica a la planta de Yokohama, al Japó.
Entre els esportius que aspiren a rivalitzar amb el Nissan GT-R ens trobem amb altres esportius de la seva classe, entre els quals destaquen l'Audi R8 o el Porsche 911.
Disseny exterior del Nissan GT-R
L'aspecte exterior del Nissan GT-R està sempre en evolució constant a causa de les actualitzacions rebudes. Tot i això, s'ha convertit en un cotxe de culte.
Les seves formes revelen un esportiu amb un disseny agressiu i musculós que, això sí, s'ha suavitzat lleugerament amb el pas del temps per donar forma a un cotxe amb marcades formes, molt voluminós i de grans dimensions. No en va, fa 4,710 metres de llargada, 1,895 metres d'amplada i 1,370 metres d'alçada. La distància entre eixos és de 2,780 metres, pesa 1.827 quilos i el seu maleter ofereix una capacitat de 315 litres.
El Nissan GT-R llueix un frontal integrat per un capó que ha estat redissenyat amb línies més suaus i millor integrades, un nou para-xocs i fars diürns LED que emmarquen una nova graella en forma de raïm i acabada en un cromat mat: destaquen les seves majors dimensions amb què s'ha incrementat el flux de fluix.
Gamma de motors del Nissan GT-R
El Nissan GT-R està equipat amb un motor de benzina V6 bi-turbo de 3.8 litres la potència del qual ha anat evolucionant: el 2007 oferia 480 CV, però després de diverses actualitzacions entrega 570 CV i té un parell màxim de 637 Nm. Compte, a més, amb diferents sistemes electrònics i reglatges específics perquè aquesta potència ofereixi diferents nivells en funció de la versió.
La seva parella de ball és una transmissió automàtica de doble embragatge i sis velocitats. Envia tota la força a les quatre rodes mitjançant un sistema de tracció que reparteix la força entre els dos eixos depenent de les necessitats de cada moment. Aquest conjunt li dóna la possibilitat de passar de 0 a 100 km/h en 2,8 segons i aconseguir una velocitat punta autolimitada de 315 km/h.